Naar een geïntegreerd loopbaanbeleid binnen Rogers bvba met de steun van het ESF

Rogers BVBA focust op 3 strategische business units, gealigneerd met de missie van Rogers Corporation ‘Helping power, protect, connect our world’:

ROLINX

Power Electronics Solutions (PES)

Rogers BVBA produceert binnen de divisie Rogers Power Electronics Solutions (PES), gelamineerde stroomverdelings-componenten (‘busbars’) die worden geïntegreerd in windmolens, hoge- snelheidstreinen, zonne-energieparken, elektrische auto’s en motorsturingen die nood hebben aan een energie-efficiënte omzetting van grote vermogens.
XRD

Elastomeric Material Solutions

Rogers Elastomeric Material Solutions (EMS) zijn ontworpen voor superieure prestaties, van ultradunne bescherming voor gevoelige elektronica tot robuuste tussenlagen voor toepassingen in de automobielindustrie. Met de elastomeren – waarvan momenteel nog geen productiefabriek in Europa is, maar wel via het verkoopkantoor te Evergem verspreid worden – ontwikkelt Rogers vooral oplossingen op vlak van schokabsorptie, impactbescherming en opvangen van vibraties in algemene industriële en bouwtoepassingen, draagbare elektronica, sportbescherming en de trein- en auto-industrie.
Advanced Connectivity Solutions

Advanced Connectivity Solutions

Met de Advanced Connectivity Solutions (ACS) produceert Rogers hoogfrequente laminaten en prepregs die specifiek ontworpen zijn op basis van de eisen van de klant. De in België geproduceerde RO3000/RO4000 laminaten vinden vooral toepassing in de draadloze technologie zoals GSM, antennes en radarsystemen voor lange afstand of met toenemende toepassingen in de moderne auto die bijdragen tot de veiligheid in het verkeer.

In Vlaanderen waren 2 productievestigingen actief, in de Afrikalaan in Gent en de Noorwegenstraat in Evergem. Sedert augustus 2018 werden deze geïntegreerd in de ‘One Rogers Campus’ in Evergem. Deze integratie leek ons het perfecte kantelmoment om te investeren in een geïntegreerd loopbaanbeleid voor onze medewerkers met volgende doelstellingen;

  • Een flexibel, efficiënt productiebedrijf dat haar activiteiten en tewerkstelling duurzaam kan verankeren en verder laten groeien in Vlaanderen;
  • Een toekomstgerichte organisatie met multi-inzetbare medewerkers die betrokken zijn bij de organisatie en maximaal gebruik kunnen maken van de groei- en ontwikkelingskansen die we bieden.

Deze doelstellingen passen perfect binnen de visie van Rogers, waarin we streven naar een cultuur waar klantfocus, innovatie, samenwerking, alertheid en individuele ontwikkeling belangrijk zijn. Na bevraging, overleg en in samenspraak met onze werknemers en werknemersvertegenwoordiging wordt in de nabije toekomst binnen het HR beleid, en met de steun van het ESF geïnvesteerd in een geïntegreerd loopbaanbeleid met actieplannen rond:

  • Het optimaliseren van het onthaal en rekrutering
  • De verdere ontwikkeling van polyvalente, multi-inzetbare productiemedewerkers
  • De ontwikkeling van carrière ladders;
  • Aandacht voor de “Work-Life” balans van onze medewerkers

Naar een geïntegreerd loopbaanbeleid binnen Rogers bvba met de steun van het ESF